Zreče: odprli slikarsko galerijo Atelje MS

Zreče so v marcu dobile slikarsko galerijo Atelje MS. V objektu PTC Tržnica so ob desetletnici smrti na ogled slike akademskega slikarja Marjana Skumavca (1947–2011), ki ga domačini poznajo tudi po tem, da nosi njegovo ime kolonija na Resniku (Skumavčevi dnevi), kjer stoji njegov bronasti kip.

Prva tema stalne razstave del Marjana Skumavca so istrska polja. Raznolika so: srečamo polja sivke, polja maka, polja paradižnik, pa tudi morje je na nek način polje, ki daje hrano ljudem. »Polja smo razstavili, zdaj pa je na nas, da zasejemo dobro seme, da bo galerija živela,« je dejala Valerija Motaln. Stalna razstava Skumavčevih del bo dobila novo vsebino nekajkrat na leto.

V galeriji so v manjši meri razstavljena še dela drugih slikarjev, nekatera so na prodaj. »Slike vsem! To je naš moto,« je povedala vodja galerije Valerija Motaln, »zato se bomo potrudili, da bodo kakovostne slike na voljo po izredno dostopnih cenah in bo marsikdo pri nas lahko poskrbel za nakup darila ali za polepšanje svojega doma.« Želijo si, da bi med ponujenimi deli bilo čim več slik kakovostnih lokalnih avtorjev z lokalnimi motivi. Atelje MS je skupaj s spletno stranjo www.kupisliko.si odprt tudi za prodajo umetniških slik, ki jih ljudje iz različnih razlogov ne želijo več imeti doma.

Galerije ob upoštevanju epidemioloških predpisov lahko sprejemajo obiskovalce (vstopnine ni), bodo pa za enkrat uradno odprti ob četrtkih pozno popoldan in sobotah dopoldan. Takoj ko bo to mogoče bo Atelje MS pripravljal tudi manjše kulturne prireditve, ki bodo vezane na temo slik in slikarstva.