Zakaj nikoli več ne boste želeli pustiti praznih sten?

 1. Slike lahko spremenijo občutek prostora in premaknejo fokus na nekaj lepega.
  Ko vi ali vaši gostje vstopite v sobo, se vaše oko samodejno usmeri na določene točke. Ta območja pritegnejo pozornost. Uporabite jih lahko, da naredite občutek prostornejšega, da poudarite določeno značilnost ali celo začnete pogovor.
  Če slike postavite na določena področja, lahko spremenite celoten občutek prostora in premaknete fokus z nečesa neprivlačnega na nekaj lepega.
 2. Opremljene stene naredijo prostor bolj oseben in topel.
  Če bi vstopili v dom brez okraskov ali slik, bi takoj dobili občutek nepopolnosti. Morda se zdi, kot da v prostoru dejansko nihče ne ‘živi’, ali pa celo domnevate, da se je lastnik sobe ali pisarne pravkar vselil.
  Odsotnost okraskov in slik naredi prostor hladen in neprijazen.
 3. Slike dodajo raznolikost in dinamiko v prostor.
  Če so vse vaše stene enake barve ali pa če imajo vaša tla povsod enako teksturo, slike spremenijo
  ravno, dolgočasno teksturo v dinamično.
 4. Izbor slik lahko odraža vašo osebnost in interese.
  Z izbiro slik, ki so za vas pomembne, imate priložnost, da resnično poveste zgodbo o tem, kdo ste in za kaj se zavzemate. Ne glede na to, ali gre za impresivno veliko abstraktno sliko ali preprosto in razumljivo sliko rož, vsak kos na vaših stenah služi za prikaz vaše osebnosti in odsev vašega pravega jaza.
  Recimo, da imate radi gore ali vas vleče na plažo. Te elemente lahko s slikami prinesete naravnost v svojo sobo ali pisarno. Tako bodo vaši gostje takoj, ko stopijo skozi vrata, dobili predstavo o tem, kdo ste.
 5. Okrasitev sten pozitivno vpliva na vaše duševno počutje.
  Če se obdate s stvarmi, ki vam prinašajo veselje in zaradi katerih se počutite udobno in sproščeno, boste izkusili neverjetne koristi za svoj um.
  Pravzaprav lahko z različnimi slikami vplivate na občutek umirjenosti v vaši pisarni ali vznemirljive ustvarjalnosti v delovni sobi.
  Z izbiro posebnih kosov za vsako edinstveno področje boste imeli srečen prostor, poln čustveno zdravilne umetnosti, ki lahko spremeni vaše razpoloženje.