(Tudi) TO je DIDI.

ATELJE MS ZREČ: Milan Lamovec Didi, 9. marec do 8. april 2023.
Odprtje: četrtek, 9. marec, ob 18.00

Slikar Milan Lamovec – Didi, rojen 1955, stanujoč Slomškova, Slovenske Konjice je končal Šolo za oblikovanje v Ljubljani, na oddelku za grafično oblikovanje. Študiral je na Pedagoški akademiji v Mariboru na smeri likovna vzgoja. Po opravljenih sprejemnih izpitih na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je študiral slikarstvo pri prof. Janezu Berniku in grafiko pri prof. Apoloniju Zvestu. Več kot tri desetletja je bil zaposlen kot likovni pedagog na Osnovni šoli v Zrečah.

Didi, konjiški slikar, grafik, scenarist, kipar, je zasvojen z likovnim izražanjem, z iskanjem, odkrivanjem, z materiali, snovnostjo in njenimi pojavnimi oblikami, transformacijami in neobičajnimi povezavami. Je slikar novodobnega časa, v katerem se dopolnjujejo vplivi eksistencializma, lirske abstrakcije in nadrealizma.

Njegovo več kot petdesetletno slikarsko delo priča o osebnem in avtonomnem slikarskem oblikovalskem rokopisu. Svoja dela je predstavil na mnogih samostojnih razstavah, sodeloval na številnih skupinskih razstavah in likovnih kolonijah. Pri Zvezi likovnih društev Slovenije je za likovna dela prejel 12 certifikatov kakovosti. Je dolgoletni član Društva likovnikov in fotografov Konjice ter s svojim bogatim znanjem tudi dolgoletni uspešni mentor konjiških likovnih ljubiteljev.

Milan Lamovec – Didi je ob letošnjem kulturnem prazniku prejel tudi občinsko nagrado za vsa leta izjemno uspešnega likovnega ustvarjanja in ustvarjalni opus, ki je dal neizbrisen pečat Slovenskim Konjicam.