Majda Jakopič

Razstava: S polnimi jadri v novo, Majda Jakopič, (5. 1. do 4. 2. 2023)

Organizator: Društvo Atelje MS

Slike Majde Jakopič (1956) visijo v marsikaterem štajerskem domu, saj jih Štajerci radi podarjajo za darila. Kar nekaj let je Konjičanka imela v Slovenskih Konjicah svoj odprti atelje in galerijo, zaprl pa ju je koronski čas. Čeprav je s slikanjem začela prav v Zrečah, kjer se je s slikarstvom in slikarji pred desetletji srečala na delovnem mestu v Termah Zreče, bo njena prva samostojna razstava v tem mestu prva razstava novega leta v Atelje MS.

Čeprav Majda Jakopič nima formalne slikarske izobrazbe, je z radovednim in aktivnim iskanjem znanja o slikarstvu hitro napredovala. Njen slikarski izraz zaznamuje kolorit močnih polnih barv. Motivno upodablja predvsem realno krajino z obstoječo arhitekturo ali drugimi elementi, ki so plod človeškega dela (napr. ladje, mostovi …). Njene krajine niso brezčasne, saj je na njih natančno zabeleženo razpoloženje trenutka, ko je slikarka pogledala motiv, gledalec razbere letni čas, del dneva, vremensko dogajanje v krajini.

Že vrsto let je članica Kluba Zreški Art in Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice. Redno razstavlja v sklopu njihovih skupinskih razstav, imela pa je tudi že nekaj samostojnih razstav. Ponosna je, da je vrsto let sodelovala na t. i. zdravniški koloniji Terme Zreče – Rogla.
Na razstavi v Zrečah bo nekaj slik z motivi narave, precej z motivi starih bark in nekaj abstraktnih slik.
Razstava bo na ogled do 4. februarja 2023.