Aleksandra S. Kelc: Anima in TULIPAN

25. 8. do 1. 10. 2022

To bo prva samostojna razstava slik olje na platno Aleksandre S. Kelc, z naslovom Anima in TULIPAN.
»Aleksandra Kelc želi z motivom Anime odpirati srca žensk in nas nagovoriti, da začnemo bolj živeti svojo žensko stran. Mogoče celo razložiti moškim, zakaj je tako pomembno, da smo ženske ženske. V Ateljeju MS smo prepričani, da je motiv imenitno ‘obdelala’ in se iskreno veselimo veselja, sprememb in radosti, vsega dobrega, kar bodo njena dela prinesla nam in našim obiskovalcem.« je zapisala vodja galerije Valerija Motaln.
Vabljeni na svečano odprtje, v četrtek, 25. avgusta, ob 19. uri v galerijo Atelje MS, Zreče.

Slike so nastale v obdobju 2020 do 2021. Ob razstavi bo izšla tudi knjižica Anima in TULIPAN, ki je obenem vodnik po razstavi in priročnik za osebni razvoj. Opisuje 8 življenjskih obdobij ženske, ki jih je avtorica poimenovala: Anima kreacije, Animama, Ani punčka, Aninajst, notranja poroka, Ani ženska, Ani modra in Ani smrt.

ALEKSANDRA S. KELC je po poklicu grafična oblikovalka, risanje pa je njena velika ljubezen.
Deluje kot učiteljica za osebni razvoj za odrasle in otroke ter kot certificirana svetovalka metode Phyllis Krystal in pogodbena partnerica Phyllis Krystal Fundation. Od 2006 pomaga ljudem pri osebnem razvoju. Napisala je knjigo Ne mislim, samo ljubim, ki je izšla leta 2016 tudi v Ameriki. Ko je v naravi, rada fotografira njene lepote in dopiše navdihujoče misli. Tako je izšla škatlica fotografij 100 in pet misli za navdih. V pripravi je njena naslednja knjiga, z naslovom Biti, kar sem.
Več o njenem ustvarjanju: www.aleksandrakelc.si

Razstava bo odprta do 1. oktobra 2022.

fotografija: Sonja Buhvald